Kurkuma


Onze Kurkuma wordt geteeld in India en verder verwerkt door Sabinsa Corporation in de Verenigde Staten. 


Kurkuma is een heldergele chemische stof geproduceerd door de Curcuma Longa plant. Het is de belangrijkste curcuminoid van Kurkuma (Curcuma longa), een lid van de gemberfamilie. Het wordt verkocht als een kruidensupplement, cosmetica-ingrediënt, voedsel smaakstof en als kleurstof in de voedselindustrie.


Kurkuma heeft anti-oxidante, anti-inflammatoire eigenschappen, ondersteunt het immuunsysteem en wordt momenteel onderzocht bij de behandeling van kanker. 


Sabinsa's Kurkuma is afkomstig is uit India en bevat meer dan 95% aan actieve curcuminoïden. Deze unieke en gepatenteerde samenstelling van curcuminoïden werd later op de markt gebracht onder de merknaam "Curcumin C3 Complex®" — en sindsdien als een voedingssupplement.


Indiase Kurkuma wordt momenteel beschouwd als de beste in de wereld vanwege haar hoge concentratie aan curcuminoïden. Kurkuma kan in diverse tropische omstandigheden van zeeniveau tot 1500m boven de zeespiegel groeien. Het liefst bij een temperatuur tussen de 20-35 oC en met een jaarlijkse neerslag van 1500 mm of meer. Afhankelijk van het ras, kan de oogst  7-9 maanden na het planten in januari-maart plaatsvinden.  De wortelstokken worden met de hand geplukt. 


Curcumin C3 complex® bereikt een belangrijke mijlpaal in 2013 toen het de officiële goedkeuring kreeg van de Amerikaanse FDA, waardoor het kon worden gebruikt in levensmiddelen en in voedingssupplementen. Er zijn inmiddels meer dan 80 publicaties met inbegrip van 45 + klinische studies, die zijn gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften en nog steeds loopt dat aantal op. Vandaag de dag heeft het Sabinsa Curcumin C3 Complex®  de bijzondere status van de "meest uitvoerig bestudeerd en klinisch gedocumenteerde Kurkuma".


Het grote aantal klinische studies met het Curcumin C3 Complex® heeft geholpen bij de evaluatie van de mogelijkheden van Kurkuma in de preventieve geneeskunde. Voor meer dan 20 jaar is het Curcumin C3 Complex® het meest toonaangevende merk, waarschijnlijk de beste Kurkuma ter wereld en alleen daarom vindt u deze Kurkuma in ons product Gut Feeling!