Hop extract


Ons Hop-extract wordt geproduceerd in Duitsland.


Hop komt van de bloemen van de klimplant Humulus Lupulus. Ze worden primair wordt gebruikt voor de bittere smaak en de houdbaarheid van bier, waaraan ze een bittere, citroenachtige smaak geven. Ze worden ook voor diverse doeleinden in andere dranken en de kruidengeneeskunde gebruikt. Het eerste gedocumenteerde gebruik van Hop in bier stamt uit de 9e eeuw. Hop-planten hebben een voorkeur voor vochtige, gematigde temperaturen en gedijen in dezelfde grond als aardappelen. De toonaangevende aardappelproducerende landen zoals de  Verenigde Staten en Duitsland zijn dan ook de grote Hopproducenten. De oogst geschiedt aan het einde van de zomer. 


Hop wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt op een manier die vergelijkbaar is met die van Valeriaan, als een middel tegen angst, rusteloosheid en slapeloosheid. De zogenaamde flavonoïden in de Hop werken als fyto-oestrogenen, verminderen het aantal opvliegers en zijn van belang bij de hormonale behandeling van de overgang.


Humulus Lupulus (Hop) staat bekend om zijn kalmerende effect en wordt gebruikt voor de behandeling van slapeloosheid. Humulus Lupulus ontspant uw lichaam en geest en bevordert de nachtrust.  De FDA heeft Humulus Lupulus goedgekeurd voor slapeloosheid.


Hop-extract zit in onze producten Femeno 1 en Pre Sleep.