Hang-Over
Weg met die kater!
In de lever spelen zich honderden belangrijke processen af, zoals:
- De lever maakt schadelijke stoffen onschadelijk, zoals medicijnen of alcohol.
- De lever speelt een belangrijke rol bij de energiehuishouding.
- De lever produceert gal, een stof om vet uit voeding af te breken.
- De lever produceert essentiële stoffen, zoals vetten en eiwitten.
Hang-Over met choline ondersteunt de gezonde lever-functie, na een avondje uit.
Een gezonde lever-functie.
Uw lichaam wordt dag in dag uit blootgesteld aan schadelijke stoffen, zoals bijvoorbeeld alcohol. De lever reinigt elke minuut anderhalve liter bloed vol stoffen uit onder meer de maag, darmen, milt en de alvleesklier.
Help uw lichaam en ondersteun de reinigende werking van uw lever. De belangrijkste ingrediënten in Hang-Over kunnen helpen:
- Choline staat erom bekend dat het de spiegel van het lichaamseigen antioxidant in menselijke levercellen verhoogt. Dit ondersteunt de gezonde lever-functie.
- Silybum Marianum-extract uit de mariadistel bevat maar liefst 80% aan silymarine. De stof silymarine werkt leverbeschermend en regenereert de lichaamscellen. Dit wordt al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden.
- Asparagine is een aminozuur dat door het lichaam wordt aangemaakt. Deze stof heeft een alcoholafbrekende werking in het bloed. Naarmate er meer alcohol moet worden afgebroken, is er meer Asparagine nodig. Het lichaam maakt echter verhoudingsgewijs te weinig van deze natuurlijke stof aan.
Bij een kater?
Hoewel het veel beter is voor de lever om helemaal geen alcohol te drinken, ondersteunt Hang-Over uw natuurlijke lichaamsprocessen ook na alcoholgebruik. Doordat het de gezonde lever-functie ondersteunt, helpt Hang-Over om schadelijke stoffen te verwijderen in herstelperiodes. Neem 1-2 capsules met een ruim glas water voordat u gaat slapen.
1. Schmucker M, Aging and the liver: an update. J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 1998;53(5):B315-20
2. Schmucker M, Exp Gerontol. 2005;40(8-9):650-9
3. Bertolotti M et al, World J Gastroenterol. 2014;20(39):14185-204
4. Zeisel SH, J Am coll Nutr 1992;11(5):473-81
5. Corbin KD and Zeisel SH, Curr Opin Gastroenterol 2012;28(2):159-65
6. Yu D et al, J Nutr 2014;144(12):2034-40
7. Sailer R et al, Drugs 2001;61(14):2035-63
8. Wellington K, 2001;15(7):465-89
9. Féher J et al, Curr Pharm Biotechnol. 2012;13(1):210-7
10. Behrouj H et al, Avicenna J Med Biochem. 2015 March; 3(1): e27160
11. Kerksick C and Willoughby D, J Int Soc Sports Nutr 2005:9(2):38-44
12. Wu et al, J Nutr 2004;134(3):489-92
13. Rushworth et al, Pharmacol Ther 2014;141(2):150-9
14. Dodd S et al. Expert Opin boil Ther 2008;8(12):1955-62
15. Papastergiou V et al, Expert Rev Gastroenterol Hepatol 2014;8(5):471-86
16. Sprengler EK et al, Dig Dis Sci 2014;59(10):2357-66
17. Park BJ et al, World J Gastroenterol 2014;20(9):2168-75
18. Stickel F, J Gastrointestin Liver Dis. 2013;22(2):189-97
19. Cabrales-Romero Mdel P et al, World J Gastroenterol. 2006;12(12):1895-904
20. Fernandez-Checa JC et al, Alcohol. 2002;27(3):179-83
21. Chiang PK et al, FASEB J. 1996;10(4):471-80
22. Frezza M et al, Minerva Gastroenterol Dietol. 1992;38(3):145-51
23. Lee S et al, Pharmacol Biochem Behav. 2001;70(1):105-1