Ginkgo Biloba


Ginkgo Biloba, ook wel de Japanse notenboom genoemd is de enige levende soort in de klasse Ginkgophyta, alle anderen zijn uitgestorven. Het is gevonden in fossielen van meer dan 270 miljoen jaar oud. Ginkgo Biloba komt uit China. Extracten van de Ginkgo Biloba worden reeds lang gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.


Een extract uit het blad van de Ginkgo Biloba verbetert de cognitieve functie bij mensen. Ginkgo Biloba  zorgt voor verhoogde bloedtoevoer naar de hersenen door de bloedvaten te verwijden, het bloed minder stroperig te maken, door invloed op de neurotransmittersystemen en door het verminderen van het aantal zuurstof radicalen. Een Cochrane review in 2002 door Birks en co-auteurs noemde Ginkgo Biloba veelbelovend in de verbetering van de cognitieve functie.


Ginkgos zijn ook populair in de Bonsai kunst, omdat ze makkelijk klein gehouden kunnen worden, door de eeuwen heen. De Ginkgo-boom is de officiële boom van de Japanse hoofdstad Tokio, en het symbool van Tokio is een Ginkgo blad. 


Onze producten Male Factor 1 en  Brain Performance bevatten Ginkgo Biloba.