Cimicifuga racemosa


Onze Cimicifuga Racemosa, ook wel Zilverkaars genoemd, komt uit China. Recentelijk kreeg de zilverkaars Cimicifuga Racemosa een nieuwe naam: Actaea Racemosa.


Het woord “Cimicifuga” – dat wandluizen verjaagt – verwijst naar het vroegere gebruik. Deze onwelriekende plant, ‘Zilverkaars’ genoemd, werd inderdaad in het beddengoed geplaatst om wandluizen te verjagen. Tegenwoordig wordt dit kruid gebruikt om overgangsklachten te verminderen. Cimicifuga Racemosa bevat isoflavonen met fyto-oestrogene werking. Het verhoogt de oestrogeenproductie en gevoeligheid.


Oorspronkelijk komt deze plant uit het Oosten van Noord-Amerika, het zuiden van Ontario, Canada en de Amerikaanse staten Georgia, Missouri en Arkansas. Tegenwoordige wordt de meeste biologische Cimicifuga in China gekweekt. Het groeit het liefst in een bosachtige omgeving. De wortels en wortelstokken worden sinds mensenheugenis gebruikt voor medicinale doeleinden. Extracten van deze plant hebben een pijnstillende en ontstekings-remmende werking en brengen verlichting bij overgangsklachten. U vindt Cimicifuga Racemosa in ons product Femeno 1.